Comfort volgens SPACERSEAT

Comfort volgens SPACERSEAT

Geplaatst op: 26 november 2018

Je zou het niet verwachten maar comfort aan boord van vliegtuigen is van heel veel zaken afhankelijk. Het gevoel van comfort wordt al bepaald tijdens het inchecken. Een vriendelijk behulpzame grondstewardess of een haperende computer waar je soms €25 voor een print van je instapkaart betaalt.  Al in de wachtruimte van de gate kijk je om je heen om je een voorstelling te maken van je buurman/vrouw. Diezelfde buurman gaat namelijk van invloed zijn op jouw gevoel van comfort de eerste 8 uur. Ruikt het lekker fris in het vliegtuig of merk je dat het in 5 minuten met een geel doekje is schoongemaakt?  

Comfort is vooral een gevoel van beleving. Het gevoel van ruimte is ook beleving. De juiste cabineverlichting en de kleur van het interieur moeten het gevoel van ruimte versterken. Je realiseert je het misschien niet, maar je hebt als passagier slechts een kleine HALVE KUBIEKE METER tot je beschikking. In deze ruimte moet je het doen de eerste uren. Misschien een idee om ook een Partij voor de Mensen op te richten?

Vliegtuigmaatschappijen publiceren de afstand tussen de stoelen onderling om hiermee jouw gekochte ruimte aan te geven. Dit is de ruimte voor je benen terwijl de meeste ruimte ongebruikt zich boven je hoofd bevindt. 

Meer dan 65% van alle klachten van passagiers handelt over een gebrek aan ruimte. Dit betekent NIET altijd dat de ruimte tussen de stoelen te klein is. Passagiers hebben in de in de hun beschikbare ruimte van 0,5M³ een negatieve ervaring die tot een klacht leidt. De meest gehoorde klachten die wij bij onze klanten hebben verzameld zijn:

“Net onvoldoende ruimte waardoor de stoel voor mij voortdurend tegen mij knieën drukt”. Deze klacht staat eenzaam aan de top nummer 1 en wordt zo heftig ervaren dat hierover geregeld ruzies in het vliegtuig ontstaan. Ons gevoel voor comfort komt hierdoor wel heel erg onder druk te staan.

“Ik kan mijn onderbenen niet strekken en krijg hierdoor pijn in de bovenbenen”. Pijn is uiteraard van invloed op ons gevoel van comfort. Echter vooral oudere mensen of mensen met hart- en vaatziekten vertelden ons dat zij zich zorgen maken over de risico’s op trombose of andere aandoeningen. Het hebben van zorgen tijdens een 8 uur durende vlucht kan een alles bepalende factor zijn op ons gevoel van comfort.

“Om mijn benen enigszins te kunnen strekken ga ik schuin in de stoel zitten, hierdoor krijg ik pijn in mij rug”. Vaak legt men de benen in het gangpad. Dit leidt weer tot ergernis wanneer het cabinepersoneel vindt dat de doorgang hierdoor beperkt is. Optrekken van de benen veroorzaakt door de toegenomen spanning in de rugspieren uiteraard rugpijn. Deze personen zijn makkelijk te herkennen omdat zij vaak in het gangpad gaan staan. Betalen voor een stoel waar je eigenlijk niet op kunt zitten!!!!!!! 

“De stoelen worden steeds harder”. Zeker waar. Doordat stoelen steeds dunner worden om ruimte te besparen, is er dus ook minder comfortabel schuim aanwezig. Verzitten helpt slechts tijdelijk. Na een half uur is de irritatie zo hoog opgelopen dat je op je jas gaat zitten.

“De stoelen zijn vies”. Of de stoelen wel of niet schoon zijn maakt eigenlijk niet veel uit. Op het moment dat je eraan twijfelt is het al gebeurt. Beelden van transpirerende mensen en bacteriën gaan niet meer uit je hoofd. 

 

Wat kan SPACERSEAT dan voor je doen?

Ben je langer dan gemiddeld en zit je klem? Door gebruik te maken van de SPACERSEAT heb je gemiddeld 5 centimeter meer knieruimte en 14 centimeter meer beenruimte. 5 centimeter lijkt niet heel veel maar is juist meer dan voldoende om niet meer gehinderd te worden door de stoel tegenover je. Hierdoor stijgt je gevoel van comfort enorm omdat de voortdurende irritatie is weggenomen.

 

Kom jij gebroken aan met rugpijn of pijn in de benen?

Door de SPACERSEAT blijf je rechterop zitten door de actieve zithouding waarin de SPACERSEAT je plaatst. De hoek tussen je boven-en onderbenen wordt groter, je kunt je benen strekken en je hoeft je benen niet meer in het gangpad te plaatsen. Door al deze comfort-verbeterende maatregelen kom je uitgerust aan en hoort pijn tot verleden tijd.

 

Krijg je pijn in je billen en bovenbenen door een te harde stoel?

Wil je jouw eigen zitting die vele malen comfortabeler is dan de door de vliegtuigfabrikant bedachte designstoel, dan kan SPACERSEAT je zeker helpen. Zachter betekent comfortabeler. Overigens nog veiliger voor je ook.

Ben je wat ouder en maak je je zorgen over een trombose tijdens de vlucht?

We adviseren je dan om regelmatig te bewegen in het vliegtuig. Maak een korte wandeling door het gangpad en ga regelmatig staan. Je kunt op internet ook allerlei oefeningen vinden om tijdens de vlucht te doen. Maar wil je uiteindelijk ook gewoon ontspannen een boek lezen? Neem dan de SPACERSEAT zodat je benen beter kunnen doorbloeden. Door de toegenomen ruimte kun je vanuit je stoel ook gewoon strekoefeningen kunt doen. Normaal gesproken ontbreekt het je meestal aan de ruimte om deze oefeningen te doen.

Ben je gesteld op je persoonlijke hygiëne?

We beloven je dat vliegtuigstoelen regelmatig worden schoongemaakt. Gemiddeld wordt na 4 jaar het gehele interieur vernieuwd of van een nieuwe stof voorzien. Dit moet natuurlijk wel als je je beseft dat er 10 uur per dag gebruik wordt gemaakt van de stoelen. Heb je ondanks dit toch liever je eigen schone zitting? De SPACERSEAT is en blijft van jou. Je kunt hem eenvoudig reinigen en thuis weer netje opbergen. De meegeleverde hoes zorgt ervoor dat je de SPACERSEAT schoon op je trolley kunt meenemen.

 

Zoals eerder aangegeven is comfort vooral een beleving. Tijdens een perfect verlopen vlucht kan een klein incident je hele vlucht verknallen. De meeste van deze incidenten worden veroorzaakt door een gebrek aan ruimte. Hierdoor ontstaat irritatie tussen passagiers onderling en cabinepersoneel. Helemaal voorkomen kun je dit niet. 

Array